LTB CTP Belediye Meclis üyeleri: “Hatadan dönüldü; LTB’de konutların belediye hizmet resmi oranlarının düşürüldü…”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) CTP Belediye Meclis üyeleri, konutlar için belirlenen Belediye Hizmet Resmi oranlarının düşürüldüğünü, bu konuda yapılan bir hata sonrasında düzeltme yapıldığını ifade etti.

Yayın: 01.02.2024 - 10:09

62 kez okundu

LTB CTP Belediye Meclis üyeleri: “Hatadan dönüldü; LTB’de konutların belediye hizmet resmi oranlarının düşürüldü…”

CTP tarafından yapılan açıklamada, LTB CTP Belediye Meclis üyelerinin, yaklaşık bir yıl önce konutlar için belirlenen yıllık Belediye Hizmet Resmi’nin aylık asgari ücretin yüzde 25’ine kadar olmasına itiraz ettikleri ve bu oranın yüksek olduğunu, tahsilat oranlarının düşmesi riskiyle birlikte belediyenin gelirlerinin azalacağını vurguladıkları belirtildi.

Açıklamada, CTP LTB Belediye Meclis üyelerinin yüzde 20 oranında ısrar ettiği, ancak Belediye Hizmet Resmi oranının Belediye Meclisi’nde Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti’nin (DP) oylarıyla yüzde 25 olarak kabul edildiği hatırlatıldı.

LTB Belediye Meclisi’nin dün yapılan toplantısında konunun tekrar gündeme geldiği belirtilen açıklamada, yönetimin, şubat ayından itibaren konutlar için yıllık Belediye Hizmet Resmi oranını aylık asgari ücretin yüzde 21’ine düşürme önerisinde bulunduğu ve bu önerinin CTP’nin de desteğiyle oy birliğiyle kabul edildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Geç de olsa hatadan dönülerek oranın yüzde 21’e düşürülmesi ve CTP’nin bir yıl önceki önerisine yaklaşması, tarafımızdan olumlu karşılanmıştır.” denildi. CTP Belediye Meclis üyeleri, başkentin ve Lefkoşa halkının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamak için çalışmaya ve sorumlu muhalefet anlayışı çerçevesinde gerekli uyarıları yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap