Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali'ne Kalavaç Muhtarlığı ve Değirmenlik Akıncılar Belediyesi'nin destekleriyle katıldı.

Yayın: 21.04.2024 - 23:11

81 kez okundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Tatar, Festival’deki konuşmasında eski Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı’ya selamlarını iletti ve yeni Muhtar Halil Karasoy’a çalışmalarında başarılar diledi.


Tatar, nesilden nesile aktarılan çalışmaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceğini sağlam adımlarla taşıyacağına vurgu yaptı.

Kalavaç’ta EOKA saldırılarına karşı direnen Mücahit bir halkın evlatları ve torunlarının, bağımsızlık, özgürlük ve güven içinde festival düzenlediğini belirten Tatar; kültür, sanat, edebiyat, folklor ve geçmişin getirdiği haklarla Kıbrıs Türkü’nün yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.

Tatar, 1571 yılından beri Türk toprağı olan Kalavaç’ta geleneklerin aktarıldığını ve köy halkını gösterdikleri bağlılık nedeniyle tebrik etti.

Kalavaçlıların büyük şehirlere ve yurtdışına giderek kültürlerini koruyarak başarılar elde ettiğini belirten Tatar, tüm Kalavaçlılara sevgilerini iletti.

Kıbrıs Türkü’nün birlik içinde olduğunu ve KKTC’nin kalbinde atışını vurgulayan Tatar, Kıbrıs’ta olası bir antlaşmanın iki devletin iş birliğine dayanacağını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin garantisiz ve askeri varlığından vazgeçilmeyeceğini vurgulayan Tatar, Gazze’deki olayları ve dünyanın diğer bölgelerindeki çatışmaları göz önüne alarak Kıbrıs meselesinde bir zafiyetin Kıbrıs Türkü’nü geriye götüreceğini kaydetti.

Tatar, Festivalin düzenlenmesine katkı sağlayanları ve emeği geçenleri tebrik etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap