DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Brezilya’da DAÜ’yü temsil etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Sepideh Hassanpour Khodaei, Brezilya'nın Sao Paulo Federal Üniversitesi Genetik Bölümü tarafından düzenlenen konferansa davet edilerek, DAÜ'yü başarıyla temsil etti.

Yayın: 12.11.2023 - 12:33

130 kez okundu

DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Brezilya’da DAÜ’yü temsil etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden gelen bilgilere göre, Yrd. Doç. Dr. Khodaei, Brezilya’da gerçekleştirilecek olan “Applying the Mummy Substance in Immortalized Cells to Evaluate Genetic Alterations” ve “Applying the Mummy Substance in Corneal Cells to Evaluate Cell Viability and Proliferation” başlıklı iki önemli projeye dahil olarak, üniversitelerarası iş birliğinin güçlenmesine katkıda bulunacak.

Khodaei, projelerin genetik değişiklikleri ve hücre canlılığı ile çoğalmayı değerlendirmeyi hedeflediğini belirterek, Brezilya’da “The Genetic Basis of Organ Development” başlıklı bir konuşma yaparak oftalmoloji grubuyla iş birliği içinde çalıştığını ve başarı elde edilmesi durumunda projeyi genişletmeyi amaçladığını ifade etti.

Üniversitenin açıklamasına göre, bu çalışmalar uluslararası hücre ve genetik araştırmalarında önemli bir ilerlemeyi temsil etmekte olup, Yrd. Doç. Dr. Khodaei’nin çalışmalarının gelecekte daha fazla bilimsel başarı ve keşiflere öncülük edebileceği düşünülmektedir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap