DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde Diş Hekimleri Günü ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimleri Günü ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenleyerek, fakültede eğitime başlayan öğrencilere beyaz önlükleri giydirdi.

Yayın: 28.11.2023 - 18:12

256 kez okundu

DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde Diş Hekimleri Günü ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlendi

22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen tören, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda saat 16:00’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Solak, meslekle ilgili bilgiler verdi ve Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplam 114 Diş Hekimliği Fakültesi bulunduğunu açıkladı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, bilimsel diş hekimliğinin 115. yılının kutlandığını belirterek, diş hekimliğinin önemine vurgu yaptı. Rektör Kılıç, öğrencilerin bugün giyecekleri beyaz önlüklerle mesleğe ilk adımı attıklarını ifade etti. DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi hakkında detaylı bilgiler de paylaşan Kılıç, DAÜ Diş Hekimliği Kliniği’nin kalite ve memnuniyeti ön planda tutarak halka ve öğrencilere büyük fırsatlar sunduğunu belirtti.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, önlüğün mesleki etik ve sorumluluğun simgesi olduğunu söyledi. Diş hekimliğinin sadece bilgi ve beceri gerektiren bir meslek olmadığını, aynı zamanda empati kurmayı ve hizmet etmeyi gerektiren bir sanat olduğunu vurgulayan Özcenk, öğrencilere başarılar diledi.

Törenin devamında, 2023-2024 Akademik Yılı’nda Diş Hekimliği Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrencilere beyaz önlükleri, DAÜ VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Onbeş Kasım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remziye Terkan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Solak ile fakülte öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap