DAÜ Rektörü Hasan Kılıç: Atamızın izinde, bilimin ışığında ilerlemeye devam edeceğiz

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönemi münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kıbrıs Türkü olarak her zaman, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan ilerlemeye ve bilimin ışığıyla aydınlanmaya devam edeceğiz."

Yayın: 28.10.2023 - 12:29

159 kez okundu

DAÜ Rektörü Hasan Kılıç: Atamızın izinde, bilimin ışığında ilerlemeye devam edeceğiz

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönemi sebebiyle yayımladığı kutlama mesajında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı tüm Türk milletine kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, bağımsızlık ateşini yakarak Cumhuriyet’i kurmalarının üzerinden bir asır geçti. Cumhuriyet ve Atatürk’ün düşünceleri sadece Türk dünyası için değil, tüm dünyada etkili olmuştur. Atatürk’ün devrimleri, Türk milletini çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmış ve Türkiye Cumhuriyeti, onun sağlam temellerini atmış olmasının verdiği güçle bir asırdır varlığını sürdürmektedir. Atatürk’ün mirası, ülkemizin geleceği için yol gösterici olmaya devam edecektir.”

Türk Halkı, Kıbrıs’ta da Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesini ilham kaynağı olarak görmüş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Bu nedenle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de büyük bir coşku ve gurur ile kutlanmaktadır. Kıbrıs Türkleri olarak her zaman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonunu takip ederek, bilimin rehberliğinde ilerlemeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, liderimiz Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’a ve Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasına katkı sağlayan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm gazilere ve mücahitlere en derin şükranlarımı sunuyorum.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap