Dilan Polat ve Engin Polat’a MASAK’dan bir şok daha

Günlerdir Türkiye'nin ilgi odağı olan Engin Polat ve Dilan Polat çifti hakkında her gün yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Yayın: 22.10.2023 - 19:41

153 kez okundu

Dilan Polat ve Engin Polat’a MASAK’dan bir şok daha

Özellikle Polat Ailesi’nin tüm mal varlıklarına el konulduğu iddiası MASAK’ın detaylı bir inceleme başlatmasına neden olmuş ve bir rapor hazırlanmıştı. Bu raporla birlikte Polat Ailesi hakkında yeni detaylar açığa çıkmış durumda.

Uzun süredir kara para aklama, tetikçi tutma ve vergi kaçırma iddialarıyla gündemde olan Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında her gün yeni iddialar ortaya çıkıyor. Polat çiftiyle ilgili olarak ‘Suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Suç örgütüne üye olmak’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ gibi 4 ayrı suçtan soruşturmalar sürdürülüyor.

Dilan Polat ve Engin Polat hakkında MASAK tarafından detaylı bir inceleme başlatılmış ve çiftle ilgili bir rapor hazırlanmıştı. Bu raporun ardından Polat Ailesi hakkında yeni bilgilere ulaşıldı.

Başlangıçta konuyu gündeme taşıyan gazetecilerden biri olan Seher Sultan Yaşayacak, Ensonhaber’den İlker Koç’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilan ve Engin Polat çiftinin bir aracı olduğunu iddia eden Yaşayacak, soruşturmanın son derece titizlikle yürütüldüğünü belirterek ‘şaibeli işlem miktarı 657 milyon liraya kadar yükseldi’ şeklinde konuştu.

Gazeteci Seher Sultan Yaşayacak ayrıca çiftin Dubai’de de şirketleri olduğunu ve Dubai’nin kara para aklama konusunda bir merkez olduğunu vurgulayarak, mücevherat şirketi üzerinden şaibeli işlemlerin yapılmış olabileceğine dikkat çekti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap