Dinçyürek: “Engelli bireylerin ve yaşlıların sağlığa erişimini kolaylaştırmak için hızlı adımlar atmaya kararlıyız”

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Hatice Jenkins ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Yayın: 08.12.2023 - 17:12

184 kez okundu

Dinçyürek: “Engelli bireylerin ve yaşlıların sağlığa erişimini kolaylaştırmak için hızlı adımlar atmaya kararlıyız”

Bakan Dinçyürek, özellikle yaşlıların günümüz koşullarında karşılaştığı beklentileri karşılayabilmek ve sağlığa erişimlerini kolaylaştırmak adına öncelikli konuları ele almak üzere yapılan görüşmenin verimli geçtiğini belirtti. Sosyal devlet olmanın gerekliliği olarak yaşlılara, çocuklara ve engellilere sahip çıkma sorumluluğunun bilincinde olduklarını vurgulayan Dinçyürek, engelli bireylerin ve yaşlıların sağlığa erişimini kolaylaştırmak için hızlı adımlar atma kararlılığında olduklarını ifade etti.

Dinçyürek, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sorunları çözmek adına çalışmalara öncelik verdiklerini belirtirken, Jenkins ise sivil toplum örgütleri olarak ülkedeki şartları göz önünde bulundurarak iş birliği içinde en iyisini yapma kararlılıklarını sürdürdüklerini ifade etti. Dernek olarak yaşlıların sağlık hizmetlerine erişimindeki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla Bakan Dinçyürek’e bir dilekçe sunduklarını belirten Jenkins, Bakan’ın gösterdiği ilgi ve iş birliği isteğinin kendilerini umutlandırdığını dile getirdi.

Jenkins, gelecekte Sağlık Bakanlığı ile daha güçlü bir iş birliği içinde olmayı umut ettiklerini belirterek, görüşmeden dolayı Bakan Dinçyürek’e teşekkür etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap