Dinçyürek’ten yeni hemşirelere “Özveriyle çalışın ve sürekli öğrenin” tavsiyesi

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, devlet hastanesinde görev yapacak olan yeni hemşirelerin eğitim programlarına katılarak önerilerde bulundu.

Yayın: 17.02.2024 - 08:14

70 kez okundu

Dinçyürek’ten yeni hemşirelere “Özveriyle çalışın ve sürekli öğrenin” tavsiyesi

Dinçyürek, “Öncelikle devlet hastanesi sağlık servislerinde görev alacak olanlara hoş geldiniz demek istiyorum. Bu mesleği icra etmek, insana sevgi ve fedakarlık gerektirir. Sizler de bu mesleği seçtiğiniz ve burada olduğunuz için tebrik ediyorum. Bundan sonra da bu sorumluluğunuzu en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğinizden eminim.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yeni başlayacak hemşirelerin, diplomalarını alıp kamu sınavını geçerek atanmaya hak kazandıklarını belirten Dinçyürek, Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı ile yapılan çalışmalar neticesinde 102 hemşirenin göreve başlamasını sağladıklarını ifade etti. Ayrıca Dinçyürek, 14 yeni ebe ve hemşirenin de kısa bir süre içinde kadroya dahil edildiğini vurguladı.

Profesyonel hayatta birçok yeni deneyimle karşılaşacaklarını belirten Dinçyürek, hemşirelere şu tavsiyelerde bulundu: “Sormaktan, okumaktan ve öğrenmekten asla çekinmeyin. Bu meslek sürekli olarak kendini geliştirmeyi ve becerilerinizi en üst seviyeye çıkarmayı gerektiren bir meslektir.”

Dinçyürek, hemşirelerin sağlık sistemine katkısını önemsediğini ve gerektiğinde onlara destek olacaklarını belirtti. Son olarak, “Tekrar sağlık sistemimize, ekibimize hoş geldiniz” diyerek yeni hemşirelere başarılar diledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap