Dinçyürek: “Kıbrıs Türk mücadele tarihiyle bütünleşmiş büyük lider Dr. Fazıl Küçük’ü saygı ve rahmetle anıyoruz”

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün 40. ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Dr. Küçük'ün geçmişte başlattığı onurlu mücadelesinin Kıbrıs Türkü'nü karanlıktan aydınlığa çıkaran bir rehber olduğunu belirtti.

Yayın: 14.01.2024 - 15:39

100 kez okundu

Dinçyürek: “Kıbrıs Türk mücadele tarihiyle bütünleşmiş büyük lider Dr. Fazıl Küçük’ü saygı ve rahmetle anıyoruz”

Dinçyürek, mesajında, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varoluş mücadelesi verdiği zor yıllarda kutsal bir görev üstlenerek topluma öncülük eden, Kıbrıs Türk mücadele tarihine damgasını vuran büyük lider Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet ve saygıyla anıyor.

Mesajında şunları ifade etti:

“Dr. Küçük’ün geçmişte başlattığı ve Kıbrıs Türkü’nü karanlıktan aydınlığa çıkaran onurlu mücadelesi, geleceğe yön verirken atılacak adımlarda daima yol gösterici olacaktır. Bizlere düşen en temel görev, Kıbrıs tarihine altın harflerle yazılan Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türk toplumu için verdiği mücadeleyi genç nesillere aktarmak, miras olarak bıraktığı devletimizi yüceltmek ve güçlendirmektir. Toplumla iç içe olan, sevgi ve güven kazanan örnek lider ve devlet adamı Dr. Fazıl Küçük’ün aziz hatırası önünde şükranla eğiliyorum.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap