Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Erdoğan’a şükranlarını sundu

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Taşkent'teki Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, uzun yıllardır Kıbrıs Türk halkına yönelik haksız ve insana aykırı izolasyonlara vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uluslararası alanda Kıbrıs Türkü'nün adil taleplerini dile getirdiği için teşekkürlerini iletti.

Yayın: 09.11.2023 - 16:11

133 kez okundu

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Erdoğan’a şükranlarını sundu

Ertuğruloğlu’nun yazılı açıklaması şu şekilde:

“Her zaman ve her ortamda Kıbrıs Türk halkının etkili savunucusu olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Taşkent’teki Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmada, yıllardır devam eden haksız ve insani olmayan izolasyonlara dikkat çekerek, Kıbrıs Türkü’nün haklı taleplerini bir kez daha dünya sahnesine taşıdı.

Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ‘Haksız bir şekilde baskı ve izolasyon altında tutulan Kıbrıs Türklerinin sesini uluslararası alanda duyurmak, hepimizin ortak sorumluluğudur’ ifadeleriyle, Kıbrıs Türk halkına sunduğu güçlü destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap