Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: Irfan Siddiq, Rum tarafına yaranmak için Kıbrıs Türkü’ne hakaret ediyor

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İngiltere'nin Güney Kıbrıs'a akredite Yüksek Komiseri Irfan Siddiq'e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Yayın: 23.01.2024 - 12:02

67 kez okundu

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: Irfan Siddiq, Rum tarafına yaranmak için Kıbrıs Türkü’ne hakaret ediyor

Ertuğruloğlu, Siddiq’in diplomatik nezaket sınırlarını aşarak terbiye sınırlarını da aştığını belirtti. Siddiq’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kıbrıs Türk halkına yönelik hakaret içeren açıklamalarını eleştiren Bakan, bu tutumun Siddiq’in diplomatik sorumluluklarını aşması ve içişlerine müdahale etmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Ertuğruloğlu, Siddiq’in Rum yanlısı bir tutum sergileyerek görevden alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Siddiq’in Kıbrıs sorununu anlamaktan uzak olduğunu, Rum tarafının egemenlik iddialarını sorgulamadan desteklediğini belirtti. Bakan, Siddiq’in Kıbrıs Türk halkını sürekli suçlayarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tanınması konusunda gerçeklerden uzak bir tutum sergilediğini ifade etti.

Ertuğruloğlu, Siddiq’in Kıbrıs Türk tarafının egemenliğini kabul etmeme ve federasyon modeline dönme konusundaki yanlış yaklaşımlarını eleştirerek, KKTC’nin bir Türk devleti olduğunu vurguladı. Bakan, Kıbrıs Türk halkının geçmişteki müzakerelerde adil bir çözüm arayışına rağmen Rum tarafının tutarsız ve haksız bir politika izlediğini belirtti. Ayrıca, Siddiq’in Kıbrıs Türk tarafının haklı taleplerini anlamaktan uzak olduğunu, BM ve AB’nin de Rum tarafını şımarttığını ifade etti.

Son olarak, Ertuğruloğlu, KKTC’nin egemenliğine saygı gösterilmediği sürece, Siddiq’in açıklamalarının ciddiye alınamayacağını ve Kıbrıs Türk halkının egemen bir devlet olduğunu kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap