Dudak uçuklatan fiyata satılan kutusu açılmamış iPhone 1!

2007’de piyasaya sürülen Apple’ın efsanevi iPhone 1 modeli, kutusu açılmamış olarak bir açık artırmada rekor bir fiyata satıldı. İlk nesil iPhone’un teknolojik ve tarihi önemi, koleksiyonerlerin ve teknoloji tutkunlarının ilgisini çekiyor. Detaylar için yazımızı okumaya devam edin!

Yayın: 28.03.2024 - 03:48

52 kez okundu

Dudak uçuklatan fiyata satılan kutusu açılmamış iPhone 1!

Teknoloji dünyasının efsanevi ürünlerinden biri olan Apple’ın 2007 yılında piyasaya sürdüğü 1. nesil iPhone, açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu. Nadir bulunan kutusu açılmamış model, dudak uçuklatan bir fiyata sahip oldu.

iphone 1

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte eski teknolojik ürünleri bulmak giderek zorlaşıyor. Ancak teknoloji tutkunları, özellikle Apple’ın eski ürünlerine büyük ilgi gösteriyor. Bu kapsamda, Apple’ın 2007 yılında tanıttığı ve Steve Jobs tarafından imzalanmış çeklerin yanı sıra nadir bulunan ürünlerden biri olan kutusu açılmamış 1. nesil iPhone, açık artırmada büyük ilgi gördü.

1. nesil iPhone

iphone 1

Ocak 2007’de MacWorld San Francisco etkinliğinde tanıtılan iPhone 1, 3,5 inçlik bir ekrana ve 2 Megapiksel kamerasına sahipti. İlk çıkışında 4 GB ve 8 GB olmak üzere iki depolama seçeneğiyle satışa sunulan telefon, o dönemde 499 dolardan başlayan fiyatlarla müşterilere sunulmuştu. Ancak günümüzde, kutusu açılmamış bir iPhone 1 modeli, açık artırmada dudak uçuklatan bir fiyata alıcı buldu.

İkonik Bir Efsane: 1. Nesil iPhone’un Açık Artırma Serüveni

Apple markalı eski ürünlerin satışıyla tanınan RR Auction müzayede evi, 2007 yılında piyasaya sürülen iPhone 1 modelini açık artırmaya çıkardı. 4 GB depolama alanına sahip kutusu açılmamış telefon, tam 147 bin 286 dolara alıcı buldu. Ancak telefonun çalışıp çalışmadığı konusunda bilgi verilmedi.

iphone 1

Apple, ilk iPhone modelini piyasaya sürdükten sadece iki ay sonra 4 GB depolama alanına sahip versiyonun üretimini durdurmuştu. Bu da 4 GB’lık modelin nadirliğini artırmıştır.

Teknoloji tutkunlarının ve koleksiyonerlerin büyük ilgisini çeken bu açık artırma, Apple’ın ikonik ürünlerinin tarihine önemli bir nokta ekliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap