Düşen asansörde son anda zıplamak hayatta kalmanızı sağlar mı?

Son dönemlerde sosyal medyada yayılan bir yanılgı, düşen bir asansörde son anda zıplamanın hayatta kalmanızı sağlayabileceği. Bu konuda uzmanlar ise farklı bir görüşe sahip.

Yayın: 07.11.2023 - 01:27

129 kez okundu

Düşen asansörde son anda zıplamak hayatta kalmanızı sağlar mı?

Düşen asansörlerle ilgili yaşanan endişe ve korku, birçok kişinin aklına farklı stratejiler getirebilir. Bunlardan biri ise, asansör en alt noktaya ulaşmadan son anda zıplamak ve böylece darbenin etkisini azaltmak. Ancak, bu düşünce bir yanılgıdan ibaret olabilir.

Uluslararası Asansör Güvenliği Derneği’nden yapılan açıklamada uzmanlar, düşen bir asansörde son anda zıplamanın hayatta kalma şansınızı artırmadığını belirtiyor. Asansörlerin sistemleri, düşerken ani bir şekilde durmayı sağlamaya programlanmıştır. Bu nedenle, asansörün düşüş süreci sırasında yapılan bir hareketin etkisinin sınırlı ve yetersiz olacağı ayrıca gerçek bir güvenlik önlemi sağlamayacağı ifade ediliyor.

Uzmanlar, düşme durumunda asansörün tabanına yüzünüzü dönerek, bacaklarınızı hafifçe bükerek ve vücudunuzu gevşeterek en güvenli şekilde durmanızı öneriyor. Asansörlerin tasarımı, düşme anında şok emici sistemlerle donatılmıştır ve bunlar sizin güvende kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca, asansör güvenlik önlemlerine düzenli olarak bakım yapılması ve periyodik kontrollerin yapılması da önemlidir.

Asansör güvenliği konusu, teknik ekipmanlardaki gelişmelere ve güvenlik standartlarına bağlı olarak sürekli olarak gözden geçirilmektedir. Uzmanlar, asansör düşmesi durumunda yapılması gereken en önemli şeyin sakin kalmak olduğunu vurguluyor.

Düşen asansörde hayatta kalmak için en güvenli yol, güvenlik önlemlerine ve asansörlerin tasarımına güvenmek ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamaktır. Kamuoyunu bilgilendirmek ve doğru bilgilere dayanarak hareket etmek, asansörlerin daha güvenli hale getirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap