Erdoğan: “ABD’nin tarihi sorumluluğu Gazze’deki katliamı durdurmaktır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme dair açıklamaları..

Yayın: 19.12.2023 - 17:11

84 kez okundu

Erdoğan: “ABD’nin tarihi sorumluluğu Gazze’deki katliamı durdurmaktır”

Erdoğan, Gazze’deki katliamı durdurmak ve İsrail’i canilikten vazgeçirmek adına ABD’nin tarihi bir sorumluluğu olduğunu belirtti. Biden ile görüşmesinde bu tarihi sorumluluğu hatırlattığını ifade etti ve ABD’yi tavrını değiştirmeye çağırdı.

  1. Tahıl Koridoru Projesi: Türkiye, Rusya ve Katar arasında oluşturulan Tahıl Koridoru projesinin tekrar işletilmesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyi planladıklarını söyledi. Proje kapsamında tahılın Katar tarafından destekleneceği ve Türkiye’nin bu tahılı işleyerek Afrika ülkelerine göndereceği belirtildi.
  2. AB ve Türkiye İlişkisi: Erdoğan, AB’nin Türkiye’nin stratejik ve ekonomik potansiyelini dikkate alarak tam üyelik sürecini hızlandırması gerektiğini ifade etti. AB’nin Türkiye’yi yıllardır çeşitli bahanelerle oyaladığını ve Türkiye’nin artık bu yanlıştan vazgeçmesi gerektiğini belirtti.
  3. İsveç’in NATO Üyeliği: İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili olarak Türkiye, katılım protokolünü TBMM’ye gönderdi. Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde bu konuyu gündeme getirdiklerini ve sürecin eş zamanlı olarak işletilmesini sağlamayı planladıklarını ifade etti. Ayrıca, F-16 meselesi ve Kanada’nın söz tutma konularında olumlu gelişmelerin parlamentodaki süreci hızlandırabileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap