Erdoğan: KKTC’yi gözlemci üye statüsüyle aramızda göreceğimize inanıyorum

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı'nın 10. Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni gözlemci üye statüsüyle aralarında görmeyi umduğunu belirtti. Erdoğan, Kıbrıs Türkleri ile dayanışma içinde olmanın tüm Türk Devletleri Teşkilatı üyelerinin sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Yayın: 03.11.2023 - 11:03

143 kez okundu

Erdoğan: KKTC’yi gözlemci üye statüsüyle aramızda göreceğimize inanıyorum

Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gözlemci üye statüsü vererek tarihi bir karara imza attığını hatırlattı ve bu kararın alınmasında desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, Türk dünyasının birlik ve beraberliğinin önemini vurgulayarak, Kıbrıs Türkleri’nin yanında olmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kararlılığı ve dayanışmasının Türk dünyasının gücünü artıracağını belirtti ve Türk dünyasının birlik içinde hareket ederek ateşkese ve kalıcı barışa katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Erdoğan enerji, gıda, ulaştırma gibi alanlardaki işbirliği potansiyelini artırmak, Türk dünyasının ulaştırma ağlarını geliştirmek ve ticaret engellerini kaldırmak için çaba göstermek gerektiğini vurguladı. Türk Devletleri Teşkilatı’nın dayanışma mekanizmasının hayata geçirilmesi ve ortak dil ve kültürün geliştirilmesi için çaba sarf etmeyi hedeflediğini belirtti.

Erdoğan ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayarak önümüzdeki dönemi Türk dünyasının birlik içinde çalışarak “Türk devri” yapmak için omuz omuza çalışacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap