Erdoğan, Miçotakis’le ortak basın toplantısında konuştu: “Ege’yi bir barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ı ziyaret ederek, "Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirmeyi arzuluyoruz. Türkiye-Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünya geneline örnek olmak istiyoruz." dedi.

Yayın: 07.12.2023 - 17:54

92 kez okundu

Erdoğan, Miçotakis’le ortak basın toplantısında konuştu: “Ege’yi bir barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz”

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Atina’da düzenlenen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 5. toplantısında bir araya geldi.

Görüşme sonrasında yapılan ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 5. toplantısını gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşadıklarını belirterek, “Bir sonraki toplantı için bu buluşmanın yılda en az bir kez tekrarlanmasının her iki ülke için faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Erdoğan, Miçotakis ile yapılan görüşmelerde Türkiye-Yunanistan ilişkilerini geliştirmenin yanı sıra terörle mücadele, ticaret hacminin artırılması, Ege ve Doğu Akdeniz politikaları gibi konuları ele aldıklarını ifade etti. İki lider, Lavrion Kampı’nın kapatılmasını memnuniyetle karşılayarak, benzer kampların oluşmaması için dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar.

Erdoğan, ayrıca Yunanistan’daki Türk azınlığı ve Türkiye’deki Rum azınlığının huzur ve refahının ilişkileri olumlu yönde etkileyeceğini belirterek, Batı Trakya Türk azınlığının durumu ve Kıbrıs meselesi gibi konuları da görüştüklerini ifade etti.

İki lider, bölgesel ve küresel gelişmeleri de ele alarak, Filistin meselesi konusunda ortak görüş bildirdiler. Erdoğan, Türkiye’nin sivillerin hedef alınmasını tasvip etmediğini ve Gazze’deki insani yardımları sürdürdüklerini vurgulayarak, uluslararası toplumu bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Erdoğan, Türkiye ve Yunanistan’ın aynı coğrafyayı, kültürü paylaşan iki komşu ülke olduğunu belirterek, “İki kardeş arasında dahi anlaşmazlıklar olabilirken, iki komşu arasında görüş ayrılıklarının yaşanması gayet doğaldır. Mesele bunları çözme iradesidir.” dedi.

Erdoğan ve Miçotakis, ortak basın toplantısının ardından ortak çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap