Erdoğan: “Netanyahu yönetimi siyasi ömrünü uzatmak uğruna tüm bölgemizin güvenliğini, geleceğini tehlikeye atıyor”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da düzenlenen 44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın: 05.12.2023 - 23:24

120 kez okundu

Erdoğan: “Netanyahu yönetimi siyasi ömrünü uzatmak uğruna tüm bölgemizin güvenliğini, geleceğini tehlikeye atıyor”

Erdoğan, önceliklerinin derhal kalıcı ateşkesin ilan edilmesi ve kesintisiz insani yardım akışının temini olduğunu belirtti. Ayrıca, Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini ve ticaret hacminin son 20 yılda 13 kat artarak 23 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olduğunu vurgulayarak, savunma sanayi alanında Körfez ülkeleriyle önemli bir işbirliği yürütüldüğünü dile getirdi.

Ayrıca, Gazze’deki krize değinen Erdoğan, Türkiye’nin bölgeye yönelik insani yardımlarını artırarak sürdürdüklerini ve önceliklerinin derhal kalıcı ateşkesin sağlanması olduğunu belirtti. Filistin’e yönelik dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, bölgedeki mezalimlerin Suriye’yi de içerecek bölgesel bir savaşa dönüşmesine izin vermemeleri gerektiğini ifade etti.

Erdoğan ayrıca, Suriye’nin istikrara kavuşması için PKK, PYD/YPG gibi ayrılıkçı terör unsurlarının en büyük engel olduğunu belirtti ve Suriye ihtilafına siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Körfez İşbirliği Konseyi’nin içindeki kurumsal yapıların güçlendirilmesini olumlu bir şekilde değerlendiren Erdoğan, bu derinleşmenin konseye farklı ufuklar açacağını söyledi ve Körfez bölgesi ile stratejik işbirliğini ilerletmeye hazır olduklarını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap