Erdoğan: “Ülkemizi kuzeyimizdeki ve güneyimizdeki kanlı çatışmaların tarafı haline getirmek isteyen savaş baronlarına müsaade etmedik”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda ortaya çıkan krizlerin, gerilimlerin ve sıcak çatışmaların büyük bir kısmının Türkiye'nin yakın çevresinde meydana geldiğine dikkat çekerek, bu zorlu durum karşısında hedeflerinin Türkiye'nin ekonomik, diplomatik ve ticari kazanımlarını korumak ve artırmak olduğunu ifade etti.

Yayın: 02.01.2024 - 19:49

104 kez okundu

Erdoğan: “Ülkemizi kuzeyimizdeki ve güneyimizdeki kanlı çatışmaların tarafı haline getirmek isteyen savaş baronlarına müsaade etmedik”

Erdoğan, “Hamdolsun, şimdiye kadar bu hedefe ulaşmada başarılı olduk. Ülkemizi kuzeyimizde ve güneyimizde yaşanan kanlı çatışmaların bir tarafı haline getirmek isteyen savaş baronlarına izin vermedik” dedi.

Üçüncü tarafların müdahalelerine rağmen, Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini “kazan-kazan” prensibi temelinde güçlendirmeye çalıştıklarını belirten Erdoğan, “Bazı bölge ülkeleri ile aramızda ortaya çıkan görüş ayrılıklarını çözerek işbirliğimizi yeniden istenilen seviyeye taşıdık. Türk dünyası ile ilişkilerimizi tarihi zirvelere çıkartırken, Avrupa ve Amerika ile karşılıklı saygıya dayalı işbirlikleri geliştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Afrika ve Latin Amerika ülkeleri ile ilişkilerin olumlu bir yönde ilerlediğini vurgulayarak, Türkiye’ye uzanan hiçbir dostluğu geri çevirmediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin küresel perspektifle dış politikasını şekillendirdiğini ve bundan geriye gidilmeyeceğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin stratejik ve zorlu bir coğrafyada yer aldığını, bu coğrafyanın dünya ekonomisini ayakta tutan önemli yer altı kaynaklarına ev sahipliği yaptığını söyledi. Ayrıca, Türkiye’nin bu coğrafyada dünya ticaret yollarının merkezinde bulunduğuna dikkat çekti.

Erdoğan, Türkiye’nin dostlarının sayısını artırmaya devam edeceğini vurgulayarak, çeşitli provokasyonlara ve art niyetli söylemlere rağmen ülkenin bölgesinden koparılma girişimlerine izin vermediklerini belirtti. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı nefret söylemleri ve saldırılarla mücadelede ihracatçılara önemli görevler düştüğünü ifade eden Erdoğan, kamuoyunu doğru bilgilendirme konusunda ihracatçılardan daha fazla çaba harcamalarını ve görünür olmalarını beklediklerini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap