Ersin Tatar, Afyon Özel Girne Koleji’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar'daki programını sürdürmeye devam ediyor. Bu bağlamda, Tatar, Afyon Özel Girne Koleji'ni ziyaret etti ve "Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali"ne katıldı.

Yayın: 24.10.2023 - 18:07

150 kez okundu

Ersin Tatar, Afyon Özel Girne Koleji’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği etkinlikte “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanlarda Direnmek” temasıyla Girne Koleji öğrencilerine ve gençlere seslendi. Afyonkarahisar’ın büyük taarruzun başladığı bu önemli bölgesinde eğitim almış olmanın vurgusunu yaparak, gençlere ömür boyu başarılar diledi ve onları cumhuriyet ve devletleri için sürekli çalışmalarını ve kişisel gelişimlerini teşvik etti.

Tatar aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti’nde önemli pozisyonlara gelecek olan gençlere başarı dileklerini ileterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk milletiyle birlikte geleceğe güvenle ilerleyeceğini vurguladı.

Öğretmenlerin, geleceğin teminatı olan çocukları yetiştiren en önemli kişiler olduğunu vurgulayan Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesini destekledi ve bu ilişkinin her iki ülkenin geleceğine katkı sağlayacağını belirtti.

Aynı zamanda, Türk devletleriyle yapılacak işbirliklerine önem verdiğini belirterek, çocuklara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ayrıca, devlet, egemenlik, bağımsızlık ve iklim değişikliği gibi konulara da değinerek, çocukların çevre ve doğa konularında sorumluluk bilinciyle donanmış bir şekilde geleceğe adım atacaklarına inancını dile getirdi.

Son olarak, Tatar, çocuklara “Büyük Önder Atatürk’ün sizlere bıraktığı cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak için daima çalışın” mesajını ileterek, Kıbrıs Türk halkının selamlarını ileterek, Afyon’da Girne’nin adının yaşatılmasına teşekkür etti. Güzel Girne şehrinin tarihi, kültürü, eğitimi ve doğal güzellikleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Akdeniz’in incisi olduğuna vurgu yaparak, çocuklara Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında milli değerler, barış, huzur ve güven içinde yer alacaklarına inandıklarını ve ülkelerinin geleceğine katkı sağlayacaklarına dikkat çekti.

Tatar, KKTC’nin markasını Afyonkarahisar’da görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Etkinliklerin sonunda Tatar’a hediye sunuldu ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap