“Fuji Dağı” manzarasını engellediği gerekçesiyle apartman yıkılacak

Japonya'nın Kunitachi bölgesinde inşa edilen ve satışa sunulan dairelerle dolu 10 katlı apartmanın, Fuji Dağı'nın nefes kesen manzarasını engellemesi sebebiyle yıkılacağı duyuruldu.

Yayın: 11.06.2024 - 09:33

50 kez okundu

“Fuji Dağı” manzarasını engellediği gerekçesiyle apartman yıkılacak

Sekisui House şirketinin açıklamasına göre, Tokyo’nun Kunitachi semtinde yer alan 18 daireye ev sahipliği yapan bu apartman, bölge sakinlerinin “Fuji Dağı manzarası”nı gölgelemesi nedeniyle eleştiriye maruz kaldı.

Yerel halk, apartmanın inşası tamamlandıktan ve daireler satışa sunulduktan sonra, Fuji Dağı manzarasının kısmen engellendiği konusunda artan şikayetlerini dile getirdi.

Şirketin yaptığı açıklamada, “manzaranın yeterince önemsenmediği” ve bu nedenle yapılan inşaatın yıkılma kararı alındığı belirtildi.

Bu nadir durumu değerlendiren müteahhit firma, katılımcıların önerilerinin, özellikle “kat sayısını azaltma” önerisinin reddedilmesi üzerine yıkım kararı aldığını ifade etti.

Firma yetkilileri, “Manzara kültürünün önemini biliyorduk ancak bunu yeterince göz önünde bulunduramadık. Sözleşme taraflarından özür dileriz” şeklinde konuyla ilgili bir açıklama yaptılar.

Kunitachi İstasyonu’na yalnızca 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde bulunan apartmanın, Ocak 2023’te inşa edilmeye başlandığı ve daire fiyatlarının 70 milyon yen (446 bin dolar) civarında olduğu belirtildi.

Sekisui House, yıkım kararını Kunitachi Belediyesi’ne bildirdiğini ve yıkım masraflarını üstleneceklerini duyurdu.

Japonya’da Yamanashi ve Shizuoka eyaletleri arasında yer alan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 3.776 metrelik Fuji Dağı, ülkenin önemli simgelerinden biridir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap