Futbol dünyasının efsane ismi Franz Beckenbauer, 78 yaşında aramızdan ayrıldı

Alman futbolunun efsane ismi Franz Beckenbauer(Kaiser)’in vefatı ailesi tarafından 7 Ocak’ta duyuruldu.

Yayın: 11.01.2024 - 23:05

133 kez okundu

Futbol dünyasının efsane ismi Franz Beckenbauer, 78 yaşında aramızdan ayrıldı

Bayern Münih ve Alman milli takımının unutulmaz kaptanı ve teknik direktörü olan Beckenbauer, futbol kariyerinde oyuncu ve teknik direktör olarak iki kez Dünya Kupası zaferi yaşadı. 1974’te Batı Almanya’nın kaptanlığını yaparken ve 1990’da ülkesinin teknik direktörlüğünü üstlenirken Dünya Kupası’nı kaldıran üç kişiden biri oldu.

Beckenbauer, futbol sahalarında orta saha oyuncusu olarak yetişti, ancak olağanüstü yetenekleri ve liderlik becerileriyle savunmanın önemli isimlerinden biri haline geldi. Bayern Münih ile üç Avrupa Kupası zaferi yaşayan Beckenbauer, oyuncu ve teknik direktör olarak toplamda beş Bundesliga şampiyonluğu yaşadı.

Futbol kariyerinde iki kez Ballon d’Or ödülünü kazanan Beckenbauer, sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği son yıllarında dahi futbol dünyasında unutulmaz bir iz bıraktı. Kalp sorunları, göz rahatsızlıkları ve Parkinson hastalığına karşı verdiği mücadelede dahi futbol sevgisiyle dolu bir yaşam sürdü. Marsilya’da sportif direktörlük görevini de üstlenen Beckenbauer, New York Cosmos ve Hamburg gibi kulüplerde de başarılar elde etti.

Franz Beckenbauer, futbol dünyasında efsanevi bir isim olarak anılmaya devam edecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap