G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı protestolarla başladı

G7 ülkelerinin iklim, enerji ve çevre bakanları, İtalya'nın ev sahipliğindeki toplantıyı protesto etti. İtalya Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı Gilberto Pichetto Fratin'in Torino kentinde düzenlediği buluşmada, bakanlar Veneria Reale Sarayı'nda bir araya geldi.

Yayın: 30.04.2024 - 09:49

32 kez okundu

G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı protestolarla başladı

Protestocular, akşam yemeği öncesinde Castello Meydanı’na ulaşmak istedi ancak güvenlik güçleri engel oldu. Öğrenci kolektifleri ve sol grupların desteklediği yaklaşık 100 kişilik grup ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı, bazıları yaralandı.

Polis, önce göstericileri kalkanlarla itmeye çalıştı, ardından göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı, hatta coplarla müdahale etti. Göstericiler de polise yumurta, sis bombası ve şişelerle karşılık verdi.

Bir grup gösterici, Filistin bayrakları ve meşalelerle G7 toplantısını protesto etmek için Torino çevre yolunda eylem yaptı.

Dün, bir grup öğrenci toplantının yapılacağı saraya doğru yürüyüşünü polis tarafından durduruldu. Göstericiler, güvenlik güçlerinin önünde G7 liderlerinin fotoğraflarını ve ABD bayrağını ateşe verdi.

Fratin, oturum aralarında yaptığı açıklamada, kömürden çıkılmasına yönelik teknik bir anlaşma olduğunu, siyasi açıdan da bir anlaşma için çalıştıklarını belirtti.

G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı’nın yarın sonuç bildirisiyle tamamlanması bekleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap