Gazeteci Doğrusöz, ölümünün 4’üncü yıl dönümünde anılıyor

Gazeteci ve yazar Mustafa Doğrusöz'ün dördüncü ölüm yıldönümü anma törenleri planlanıyor.

Yayın: 22.04.2024 - 08:23

26 kez okundu

Gazeteci Doğrusöz, ölümünün 4’üncü yıl dönümünde anılıyor

Ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Doğrusöz için 25 Nisan Perşembe günü saat 10.30’da mezarı başında bir anma töreni düzenlenecek. Aynı günün akşamında ise Lefkoşa’da Suat Günsel Camii’nde ruhu için mevlid-i şerif okutulacak.

Doğrusöz, 10 Şubat 1947’de doğdu. İlk olarak 1972’de Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde İşletme bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre polislik yaptıktan sonra gazetecilik kariyerine 1980’de Söz gazetesinde başladı.

Kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulunan Doğrusöz, 1985’te Tanıtma Dairesi’nde çalışmaya başladı. Ardından Cumhurbaşkanlığı Basın Yayın İşleri Özel Danışmanlığı görevine getirildi ve 1990 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Daha sonra farklı gazetelerde çalışarak köşe yazarlığı ve haber müdürlüğü yaptı. Ayrıca YDÜ İletişim Fakültesi’nde dersler verdi.

Doğrusöz’ün yazdığı “Çocuk Gözlü Dev” ve “Çünkü Ben Buralıyım” adlı kitapları bulunuyor. Ayrıca Mete Adanır Vakfı tarafından yayınlanan “Silik Anılar Durağı/Cennete Düşen Gölge” isimli anı-öykü kitabı da mevcut.

Mustafa Doğrusöz, 25 Nisan 2020’de aramızdan ayrıldı. Anma törenleriyle birlikte hatıraları da yaşatılacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap