Gazze yoğun bombardıman altında!

Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırıları artarken iletişim ve internet erişiminin tekrar kesildiği bildirildi. İsrail, Gazze'yi tamamen kuşattığını açıkladı.

Yayın: 06.11.2023 - 09:12

141 kez okundu

Gazze yoğun bombardıman altında!

Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılar giderek şiddetleniyor. Son gelişmelere göre, Gazze’deki iletişim ve internet hizmetlerinin tekrar kesildiği duyuruldu. Filistinli telekomünikasyon şirketi PalTel, İsrail’in Gazze Şeridi’nde daha önce bağlantı sağlanmış ana güzergahları yeniden keserek iletişimi engellediğini açıkladı.

Aynı zamanda, küresel bir internet izleme firması olan Netblocks, Gazze Şeridi’nde iletişim ve internet kesintilerini doğruladı. Bu kesintiler, dijital haklar, siber güvenlik ve internet yönetimi konularında endişelere yol açtı.

Gazze’deki bu kesintiler, bölgedeki insani krizi daha da kötüleştirerek sivil halkın iletişim ve bilgiye erişimini kısıtlamaktadır.

100’den fazla hava saldırısı

İsrail, Gazze’de iletişim ve internet hizmetlerinin çökmesi sonucu Gazze kentinde bir saat içerisinde 100’den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Bu hava saldırıları, Gazze Şeridi’ndeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi’nin yanı sıra yerleşim alanlarını, yolları, şehrin liman bölgesini ve Gazze’nin kuzeybatısından güneybatısına kadar birçok bölgeyi hedef aldı. İsrail’in bu bombardımanı, Gazze’deki iletişim hatlarının kesilmesi ve bu nedenle Gazze’deki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen çökmesiyle aynı anda gerçekleşti.

Saldırılar sonucu, kentin farklı bölgelerinden dumanlar yükselirken, bombalanan alanlara ulaşmak için ambulanslar güvenlik sorunları nedeniyle sıkıntılar yaşıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap