Gizemli transfer: Kimliği belirsiz cüzdan, Satoshi Nakamoto’nun Genesis adresine 1.19 milyon dolar değerinde bitcoin gönderdi

Bitcoin’in 15. yıl dönümünden iki gün sonra, kimliği belirsiz bir cüzdan, yaklaşık 1.19 milyon dolar değerinde 26.917 bitcoin’i, Satoshi Nakamoto’nun Genesis cüzdanına transfer etti.

Yayın: 07.01.2024 - 01:38

219 kez okundu

Gizemli transfer: Kimliği belirsiz cüzdan, Satoshi Nakamoto’nun Genesis adresine 1.19 milyon dolar değerinde bitcoin gönderdi

3 Ocak 2009 tarihinde başlayan bu cüzdan, genellikle sembolik dust transactionları(ufak para işlemleri) biriktirmiştir. Hard-coded blok ödülü, küçük dust işlemleri ve son 26.917 bitcoin yatırımı dahil olmak üzere toplam şu anda 99.676 bitcoin veya 4.35 milyon dolara eşdeğerdir.

Satoshi’nin Genesis Cüzdanı 1.19 Milyon Dolarlık Bir Katkı Alıyor: Şifreli Bitcoin Yıl Dönümü Hediyesi

Bilinmeyen bir gönderici, 26.917 BTC’yi Satoshi Nakamoto’nun “1A1zP” cüzdanına 1.19 milyon dolar değerinde bitcoin (BTC) gönderdi. “bc1q9” adresinden gönderilen bu önemli miktar, 824.513 blok yüksekliğinde onaylandı. Bu fonların Genesis cüzdanına özellikle de cüzdanın yapısı gereği harcanamaz olduğu düşünüldüğünde, neden gönderildiği hala gizemini koruyor.

İlginç bir şekilde, 26.917 BTC’yi gönderen cüzdan, fonları “her şeyi gönder” seçeneğini kullanarak Satoshi’nin adresine transfer etti.
Genesis bloğu, Bitcoin blockchain’inin açılış bloğu olarak benzersiz bir konuma sahiptir. Cüzdanın 50 BTC madencilik ödülü, başlangıçtaki kod yapısından kaynaklanan bir tuhaflık nedeniyle harcanmamış işlem çıktısı (UTXO) kümesine dahil edilmediği için dondurulmuştur. Bu sonuç, aslında kasıtlı değil, ancak orijinal kod yapısının bir kalıntısıdır.

Bitcoin ağındaki harcama işlemleri, belirli UTXO’ları girdi olarak belirten bir işlem oluşturmayı içerir. UTXO kümesinin dışında olduğu için genesis bloğunun ödülü harcanamaz. Bununla birlikte, cüzdan son 15 yıl boyunca BTC almaya devam etti, ancak 5 Ocak 2023’te gönderilen 26.917 BTC’nin büyüklüğüne eş değer başka bir işlem olmadı.

Bağışı yapan kişinin niyeti, topluluk spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) kararını beklerken piyasa duyarlılığını etkilemek veya değiştirmek olabilir. BTC transferinin muhtemelen hiçbir şekilde Satoshi Nakamoto ile ilgisi olmadığı ve belki de dikkat çekmek için pahalı bir işaret olarak hizmet ettiği düşünülmektedir.

Transferi keşfeden btcparser.com’un kurucusu ile yapılan bir konuşmada, “Bitcoin dünyasında gelen işlemler kanıt değildir, ancak giden işlemlerdir” dedi. Bu garip transferin ilginç kısmı, “1A1zP” adresinin temelde protokolün temel kurallarında da belirtildiği gibi çıkış transferleri başlatamamasıdır(dolayısyla cüzdandan çıkışı da imkansızdır).

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap