Halkın Partisi: İmar planlarının geleceği ciddi şekilde tartışma konusu

Halkın Partisi (HP), Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı hakkında yaptığı açıklamada, üç yılda binlerce işlemin ve proje onayının planı "anlamsızlaştırdığını" belirterek, "Şimdi imar planının bölgenin altyapı eksikliklerini ne kadar giderip planlamaya ne kadar hizmet edebileceği ciddi şekilde tartışmalıdır" dedi.

Yayın: 05.11.2023 - 15:00

113 kez okundu

Halkın Partisi: İmar planlarının geleceği ciddi şekilde tartışma konusu

HP’nin açıklamasında, HP’nin hükümette olduğu dönemde hazırlanan planın UBP kanadı tarafından imzalanmadığı ve bu nedenle yürürlüğe konulamadığı belirtilirken, “İmar planını kısa vadeli çıkarlar ve belirli kesimlere rant sağlamak için hayata geçirmeyenler, bu üç yıl içinde binlerce başka işlem yapıldığı, binlerce proje onayı verildiği için planı ve planlamayı anlamsızlaştırmıştır ve adeta öldürmüştür. Şimdi imar planının bölgenin altyapı eksikliklerini ne kadar giderebileceği ve planlamaya ne kadar hizmet edebileceği ciddi şekilde tartışmalıdır” denildi.

Açıklamada, UBP’ye, “zamanında koalisyon protokolüne aykırı davranarak imar planını imzalamadığı” suçlamaları yöneltilerek, “UBP-DP-YDP gayrimeşru hükümetinin zihniyeti, o bölgede altyapı sorunlarını daha da kronikleştiren son derece sıkıntılı bir miras bırakacaktır. Halkımızın bu türden kısa vadeli menfaatler için planlamayı bir kenara atan zihniyetle ülkenin yıkıma sürüklendiğini görmesi gerektiği ve ülkenin geleceğini gerçekten düşünenlere destek vermenin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap