Hizbullah son 24 saatte İsrail’e 13 saldırı düzenledi

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, son 24 saat içinde İsrail'in sınırındaki askeri üslerine İran yapımı füzeler ve çeşitli silahlarla gerçekleştirdiği 13 saldırı hakkında bilgi verdi.

Yayın: 30.01.2024 - 11:25

106 kez okundu

Hizbullah son 24 saatte İsrail’e 13 saldırı düzenledi

Hizbullah, Lübnan’ın güneyinden İsrail’in 120 kilometrelik sınır hattı boyunca gerçekleştirdiği saldırılara dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Bir bildiride, İsrail’in sınır bölgesindeki Birket Rişe, Hadab Yarin, Biranit ve El-Cerdah askeri mevzilerinin “Burkan füzesi” ile vurulduğu belirtildi.

Aynı zamanda Hizbullah tarafından yapılan diğer bir açıklamada, Biranit, Ramim ve Cel el-Alem mevzilerinin “Falag-1” füzesi, Mitat, Hunin, Et-Tahyat ve Es-Smaki’nin güdümlü füze, Metula ve Zirit mevzilerinin ise “uygun silahlarla” hedef alındığı ifade edildi.

Hizbullah, çatışmalarda 2 üyesinin daha öldüğünü bildirirken, 8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’e yönelik en sık kullanılan “Burkan füzesi” ve “Falag-1 füzesi” gibi İran yapımı güdümlü füzelerle biliniyor.

İsrail ordusu ise, Lübnan topraklarından gelen saldırılara karşı Hizbullah’ın bazı hedeflerini savaş uçakları ile vurduğunu duyurdu. Ordu açıklamasında, Hizbullah’ın üslendiği Merkaba, Taybe, Marun el Ras bölgelerindeki noktaların savaş uçakları tarafından vurulduğu ve diğer saldırıların ağır topçu atışları ile karşılık verildiği belirtildi.

Şu ana kadar yaşanan çatışmalarda, 176 Hizbullah mensubu, 30 Lübnanlı sivil, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askerinin öldüğü kaydedildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap