HP bazı üniversitelerin yasa dışı göçe aracılık ettiğini savundu

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı üyesi Ahmet Tokatlıoğlu, bazı üniversitelerin yasa dışı göçe aracılık ettiği iddiasında bulunarak, bu üniversitelerin kapatılması gerektiğini vurguladı.

Yayın: 19.11.2023 - 16:47

94 kez okundu

HP bazı üniversitelerin yasa dışı göçe aracılık ettiğini savundu

Tokatlıoğlu, yaptığı açıklamada, yasa dışı göç konusunu ciddiyetle ele alınmaz ve radikal tedbirler uygulanmazsa, ülkenin bu sorunla başa çıkamayacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye ile kurumsal işbirliğinin yanı sıra Güney Kıbrıs ile KKTC arasında AB’nin desteğiyle yasa dışı göç konusunda acil işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Tokatlıoğlu, Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a düzensiz göç iddialarına dikkat çekerek, 2023 verilerine göre Güney Kıbrıs’ta yaklaşık 70 bin düzensiz göçmen bulunduğunu ve çoğunluğunun Afrika kökenli olduğunu söyledi. Ayrıca, sığınmacıların büyük bir kısmının KKTC tarafından verilen öğrenci vizesi ile Ada’ya geldiği iddialarını dile getirdi. Tokatlıoğlu, uluslararası raporlara dayanarak, KKTC’deki bazı üniversitelerin, öğrencilerin derslere katılmadan öğrenci vizesi oluşturarak sığınma taleplerine yardımcı olduklarını savundu.

Göçmen krizinin Kıbrıs Türk toplumsal yapısını değiştirdiğine dikkat çeken Tokatlıoğlu, Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs arasındaki düzensiz göçmen akışının, zaten hassas olan ilişkileri daha da gerdiğini ve taraflar arasındaki güvensizliği artırdığını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap