Hristodulidis, Erdoğan ile görüşmeye hazırlanan Miçotakis’le yarın telefon görüşmesi yapacak

Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde, yarın telefon görüşmesi yapacağını açıkladı.

Yayın: 06.12.2023 - 20:03

83 kez okundu

Hristodulidis, Erdoğan ile görüşmeye hazırlanan Miçotakis’le yarın telefon görüşmesi yapacak

Letimbiotis’in bugünkü basın brifinginde, gazetecilerin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in görüşmesinde Kıbrıs sorununun da gündemde olup olmadığı sorusuna karşılık, “Kıbrıs sorunu her zaman Yunan hükümetinin gündeminin en üst sırasındadır” şeklinde cevap verdi.

Letimbiotis, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin Kıbrıs sorunu ile bağlantılı olduğunu savunarak, Rum Yönetimi Başkanı’nın sürekli olarak Yunanistan Başbakanı ile temas halinde olduğunu ve yarın Erdoğan ile yapılacak görüşme öncesinde bir telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini belirtti.

Bir gazetecinin, Türk tarafının Derinya’da “tahkimat çalışması yaptığı” iddiasını hatırlatması üzerine Letimbiotis, “Aldığımız bilgi, yapılmakta olan çalışmaların ara bölge içinde olmadığı yönündedir ve halen gerekli girişimlerde bulunuyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap