Instagram’dan terörist ibaresi özrü

Instagram, bazı Filistinli kullanıcıların profillerinde "terörist" kelimesinin yer aldığı otomatik çeviriler nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı. Arapça metinlerin otomatik çevirisinde yaşanan bu yanlışlık kısa sürede düzeltildi ve platform, bu tür bir hata nedeniyle herkesten özür diledi.

Yayın: 20.10.2023 - 21:04

109 kez okundu

Instagram’dan terörist ibaresi özrü

Instagram, İsrail-Filistin gerilimi bağlamında kullanıcıların düşüncelerini paylaştığı bir platform olarak popülerliğini sürdürüyor. Ancak Meta şirketine ait olan bu platform, Filistinli kullanıcılar arasında ortaya çıkan bir dil çeviri hatası nedeniyle gündeme geldi.

Bazı kullanıcılar, Twitter ve TikTok gibi platformlardan Instagram’daki bazı Filistinli kullanıcıların profillerinde “terörist” ifadelerinin yer aldığını raporladı.

Görsellerde, bir Filistinli kullanıcının profilinde Filistin bayrağı ve “Elhamdülillah” anlamına gelen Arapça bir yazı görülebiliyor. Ancak “Çevirisine Bak” düğmesine tıklandığında bu bölüm, “Tanrı’ya şükürler olsun, Filistinli teröristler özgürlük için savaşıyor” şeklinde yanlış bir şekilde çevriliyor.

Bu teknik hata, sosyal medyada büyük tepki çekti ve Instagram, bu durumla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

Instagram, kısa bir süre içinde bu çeviri hatasını düzeltti ve artık “terörist” ifadesini kullanmak yerine doğrudan “Tanrı’ya şükürler olsun” şeklinde çeviri yapılıyor.

Ayrıca, bir Meta sözcüsü yaşanan sorun sonrasında bir açıklama yaparak, “Bazı ürünlerimizde kısa süreliğine uygunsuz Arapça çevirilere neden olan sorunu düzelttik. Bu olaydan dolayı içtenlikle özür dileriz,” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap