ISO ve KTTO başkanları basın toplantısı düzenledi

İstanbul Sanayi Odası heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdiği üç günlük ziyaret sonrasında düzenlenen basın toplantısında, KKTC'deki iş fırsatları ve ilişkileri ele aldı.

Yayın: 21.10.2023 - 13:49

122 kez okundu

ISO ve KTTO başkanları basın toplantısı düzenledi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, İstanbul Sanayi Odası başkanları ile birlikte gerçekleştirdikleri temasları değerlendirmek amacıyla Concorde Hotel’de düzenlenen basın toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda, KTTO Başkanı Turgay Deniz, İSO Meclisi Başkanı Erdal Yılmaz ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan birer konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’den gelen önemli sayıda gazetecinin izlediği bu toplantıda, KKTC ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin yanı sıra bölgedeki gelişmeler ve Türkiye’deki ekonomik durum da ele alındı.

Turgay Deniz, basın toplantısının açılış konuşmasını yaparak İstanbul Sanayi Odası heyetini adada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ticaret Odası’nın 1958 yılındaki kuruluşundan beri Varoluş Mücadelesi’nde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Deniz, 1974 sonrasındaki dönemde de “ekonomik varoluş mücadelesi”nin devam ettiğine dikkat çekti ve bu mücadelede Türkiye’nin sağladığı destekten bahsetti.

Deniz ayrıca, “Türkiye’deki odalar ile yakın iş birliği içindeyiz. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, bizleri Türkiye dışında da temsil etmek için büyük çaba sarf ediyor. İstanbul Sanayi Odası heyetini KKTC’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Verimli görüşmeler ve değerlendirmeler gerçekleştirdik. Bu ilişkileri yatırımlara dönüştürmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

YILMAZ: BAŞARILI ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİK

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Ender Yılmaz, konuşmasında KKTC’de kendilerine gösterilen en iyi misafirperverlikten ve gerçekleştirdikleri temasların verimliliğinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yılmaz, İSO Meclis üyelerinin bu ziyaret sırasında önemli bilgiler edindiğini belirterek, “Üç günlük bu süre zarfında sıcak bir karşılama gördük ve başarılı sonuçlar elde ettik. Elde ettiğimiz bilgiler, gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutacak. Meclis üyelerimiz bu bilgileri en etkili şekilde değerlendirecekler.” dedi.

BAHÇIVAN: KARDEŞ ÜLKE İLE GÜÇLENDİK

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, basın toplantısının son konuşmacısı olarak söz aldı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçıvan, KKTC’ye “yavru vatan” demenin artık doğru olmadığını, KKTC’nin kendi potansiyelini geliştirmiş ve artık bir “kardeş vatan” olduğunu vurgulayarak, “Bu değerli bir kardeştir ve kendi gelişim planlarına sahiptir. Bu kardeşle neler başarabileceğimizi gördük. Bu edinilen bilgileri en iyi şekilde değerlendireceğiz. Türkiye, Kıbrıs Türklerinin güvencesiyse, iş dünyası olarak biz de KKTC’nin ekonomik güvencesi olmalıyız.” dedi.

Bahçıvan, KKTC’yi “stratejik bir iş ortağı” olarak değerlendirdiklerini vurgulayarak, bölgedeki gelişmelere ve Kıbrıs’ın coğrafi konumuna dikkat çekti ve “İş planlarımızı buna göre oluşturmalıyız. KKTC’ye, diğer bölgelere baktığımız gibi bakamayız. İş dünyası olarak, bu bakış açısıyla hareket etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

ENERJİNİN ÖNEMİ

Toplantı sırasında hazır bulunan gazetecilerin çeşitli konularla ilgili sorularına yanıt veren başkanlar, özellikle enerji ve altyapı yatırımlarının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu tür yatırımların planlanması ve uygulanması sorumluluğunun iş insanlarından ziyade devlet ve ilgili kurumlar tarafından yerine getirilmesi gerektiğini dile getirdi. İş insanları, bu tür yatırımları yakından takip ederek kendi iş projelerini buna göre şekillendireceklerini belirtti.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Bahçıvan, gazetecilerin Türkiye ekonomisi ve özellikle sanayi sektörünün karşılaştığı zorluklarla ilgili sorularını da yanıtladı. Bahçıvan, sanayicilerin öncelikli olarak “finansal istikrarın sağlanmasının” önemli olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap