İspanya’da ceset çalıp 1200 avroya tıp fakültelerine satan bir örgüt ortaya çıkarıldı

Valensiya kentinde faaliyet gösteren bir suç örgütü, sahte belgeler kullanarak hastanelerden kimsesizlerin cesetlerini çalarak bunları tıp fakültelerine satıyordu.

Yayın: 30.01.2024 - 09:39

102 kez okundu

İspanya’da ceset çalıp 1200 avroya tıp fakültelerine satan bir örgüt ortaya çıkarıldı

İspanya Ulusal Polisi’nin gerçekleştirdiği operasyonda, 41-74 yaşları arasında değişen dört erkek İspanyol vatandaşı, ceset çalma ve satma suçlamasıyla yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, suç örgütü hastanelerde veya yaşlı bakım evlerinde hayatını kaybeden kimsesizlerin cesetlerini sahte belgelerle teslim alıyor ve ardından bu cesetleri tıp fakültelerine satmak amacıyla kullanıyordu.

İspanyol polisi, soruşturmanın temelini 2023 yılında attı. Bir kişinin cesedinin, Valensiya’daki bir hastanenin morgundan düzensiz bir şekilde kaldırılmasıyla başlayan soruşturmada, hastane kayıt defteri ile nüfus müdürlüğüne sunulan belgelerde sahtecilik tespit edildi.

Açıklamada, suç örgütünün kimsesiz, yaşlı veya hayati risk taşıyan bireyleri hedef aldığı, ölümlerinden sonra sahte belgelerle cesetleri alarak bunları 1200 avro karşılığında tıp fakültelerine sattığı belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap