İsrail basınına göre ABD’li Intel, İsrail’de 25 milyar dolarlık çip fabrikası projesini durdurdu

ABD merkezli yarı iletken devi Intel'in, İsrail'de planlanan 25 milyar dolarlık devasa yatırımın inşaatını ertelediği açıklandı.

Yayın: 11.06.2024 - 14:44

59 kez okundu

İsrail basınına göre ABD’li Intel, İsrail’de 25 milyar dolarlık çip fabrikası projesini durdurdu

İsrail medyasında yer alan raporlar, Intel’in Kiryat Gat şehrinde kurulması planlanan yeni yarı iletken üretim tesisinin inşaatının durdurulmasını talep ettiğini belirtti.

Intel’den gelen açıklamada, söz konusu tesisin durumu hakkında doğrudan bir bilgi verilmezken, şirketin büyük projelerini değişen zaman çizelgelerine göre ayarlama ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Şirket, üretim ve AR-GE faaliyetlerini yürütmek için kritik bir bölge olan İsrail’e olan taahhüdünün sürdüğünü ifade ederek, “Özellikle endüstrimizde büyük ölçekli projeleri yönetmek, genellikle değişen zaman çizelgelerine adapte olmayı gerektirir. Kararlarımız, iş koşullarına, piyasa dinamiklerine ve sorumlu sermaye yönetimine dayanmaktadır.” denildi.

Projenin ne kadar süreyle askıya alınacağı belirsizken, tesisin 2028’de faaliyete geçmesi planlanıyordu.

İsrail hükümeti, Intel’e güney İsrail’de 25 milyar dolarlık bir çip fabrikası kurması için 3,2 milyar dolarlık teşvik sağlama konusunda anlaşmıştı.

Yeni fabrikanın yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlaması beklenirken, Intel halihazırda İsrail’deki dört üretim, araştırma ve geliştirme tesisinde yaklaşık 12 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap