Kemal Dürüst Tutuklandı: Sahte Diploma Skandalı

Eski Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Güzelyurt Mahkemesi’nde tutuklandı. Detaylar haberimizde.

Yayın: 24.02.2024 - 21:37

108 kez okundu

Kemal Dürüst Tutuklandı: Sahte Diploma Skandalı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması” kapsamında tutuklanan eski Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, dün sabah Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı olan Dürüst, “Sahte Belge Düzenleme, Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme, Sahtekarlıkla Para Temini ve Sahte Belge Düzenlenmesini Tahrik Etme” suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi ve 3 gün tutukluluk aldı.

Polis, mahkemede yaptığı açıklamada, üniversiteye 6 farklı şirketten 19 adet fatura kesildiğini, ancak bu faturaların karşılığında hiçbir mal ve hizmet alınmadığının tespit edildiğini belirtti. Bu faturaların toplam değerinin 926 bin TL olduğunu ifade eden polis, bunlardan 3’ünün Kemal Dürüst’ün oğlu ve kızına ait House Hayvancılık Zirai LTD adına kesildiğini ve toplam değerinin 165 bin TL olduğunu aktardı. Ayrıca, bir faturanın 77 bin TL değerinde olduğunu ve bir alüminyum şirketine kesildiğini belirten polis, bu şirketin aynı dönemde Kemal Dürüst’ün hesabına 60 bin TL aktardığını da vurguladı.

Polis, Dürüst’ün oğlu ve kızına ait şirketi yönettiğini, ev ve ofisinde yapılan aramalarda birçok belge ve evraka el konulduğunu, ayrıca arabasında yapılan aramada teklif formları ve çek yapraklarına rastlandığını ifade etti. Dürüst’ün telefonuna da el konulduğunu belirten polis, 10 kişinin daha ifadesinin alınması gerektiğini ve Dürüst’ün suç ortağı olup olmadığının araştırıldığını kaydetti.

Mahkeme, polisin sunduğu bulgular ışığında Dürüst’ün 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Dürüst’ün eşi Meray Dürüst’ün de Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde benzer suçlamalarla 3 gün tutuklu kalmasına karar verildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap