Kolombiya’da günlerdir süren orman yangınları kontrol altına alınamadı

Kolombiya genelinde süregelen orman yangınlarının kontrol altına alınamadığına dair bildirimler devam ediyor.

Yayın: 26.01.2024 - 08:16

65 kez okundu

Kolombiya’da günlerdir süren orman yangınları kontrol altına alınamadı

Kolombiya Hidrolojik ve Meteorolojik Araştırmalar Enstitüsü (Ideam) tarafından yapılan açıklamada, ülkede son birkaç gündür yaşanan sıcaklık rekorları ve yangınların yeni alanlara yayılması konusunda bilgi verildi.

Başkent Bogota başta olmak üzere Cundinamarca yönetim bölgesine bağlı birçok kasabada etkili olan orman yangınlarına dair yapılan açıklamada, “977 kasabada alarm durumu ilan edildi; bunlardan 681’inde ise kırmızı alarm durumu aktive edildi.” denildi.

Açıklamada, yağışın yetersizliğine vurgu yapılarak, “Sıcaklıklar artıyor, yangın riski giderek daha fazla yerde hissediliyor ve yeni yangın haberlerini duymamız olası.” uyarısında bulunuldu.

Ayrıca, ülke basınında yer alan bir habere göre, ABD, Şili, Kanada ve Peru’nun yangınlarla mücadeleye destek amacıyla Kolombiya’ya ekip göndereceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ülkede kontrol altına alınamayan orman yangınları nedeniyle dün “uluslararası yardım” talebinde bulunacaklarını duyurmuştu.

Bogota Belediye Başkanı Fernando Carlos Galan da orman yangınları sebebiyle Monserrate tepesini güvenlik önlemi olarak ziyaretçilere kapattıklarını açıklamıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap