LTB, Ortaköy Altyapı Geliştirme Projesi için ihale sürecini tamamladı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), nitelikli ve sürdürülebilir gelişim ile dönüşüme katkı sağlayacak Ortaköy Altyapı Geliştirme Projesi için gerçekleştirdiği 9 ihaleyi tamamlayarak önemli bir adım attı.

Yayın: 01.02.2024 - 16:26

123 kez okundu

LTB, Ortaköy Altyapı Geliştirme Projesi için ihale sürecini tamamladı

LTB’nin açıklamasına göre, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi (KEİ) tarafından finanse edilen ve toplam 87 Milyon TL yatırım bedeline sahip proje ihalesinde imzalar atıldı.

Toplu imza töreninde ihaleleri kazanan şirketler arasında Necat & Zorlu Ltd, Eurowater Treatment & Pool Systems, Hakkı Talhaoğlu Elek. Müt., Gür-So Technical Ltd, Ali Peker Parke Büz İşletmeleri, Siba İthalat İhracat Ltd ve Gerçek İnşaat bulunuyor.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin kanalizasyon, yağmur suyu drenajı, kaldırım, kamusal alan, çevre düzenlemesi ve su hattı yenilemesini içerdiğini belirtti. Harmancı, “Nitelikli ve sürdürülebilir gelişim ile dönüşüme katkı sağlayacak projeyi Lefkoşa’mıza kazandırıyoruz” dedi.

Proje kapsamında 5.3 kilometrelik kanalizasyon hattı ile 600’den fazla hane kanalizasyona bağlanacak, 1.1 kilometrelik yağmur suyu drenajı gerçekleştirilecek ve Başbakanlık Işıkları’ndan Mehmet Akif Ersoy Caddesi istikametinde 5.300 metre kare kaldırım yapılacak.

Altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarına geçilecek ve Mehmet Akif Caddesi’nin çehresi değişerek şehre yeni kamusal alanlar, yeşillendirme, ağaçlandırma, aydınlatma armatürleri ve Seyir Terası gibi özellikler kazandırılacak.

Proje ayrıca 6.7 kilometrelik su hattı yenilemesini içeriyor, yeni pompa istasyonu kurulacak ve Kermiya bölgesine yüksek basınçlı ve yeterli temiz su temini sağlanacak. Kumsal, Köşklüçiftlik ve Ortaköy hattını besleyen eski şebeke tamamen yenilenecek, ayrıca şehit çocuğu arsalarına su ulaştırılması için altyapı çalışmaları tamamlanacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap