Macron’dan “Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil” mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya karşı sürdürülen mücadelede Rusya'ya karşı birlikte hareket etmek için Avrupa ülkeleri arasında tam bir fikir birliğinin olmadığını söyledi.

Yayın: 27.02.2024 - 14:22

76 kez okundu

Macron’dan “Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil” mesajı

Ancak, Ukrayna’ya asker gönderme olasılığının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Paris’te düzenlenen Ukrayna’ya destek konulu konferansın kapanışında konuşan Macron, “Rusya’nın bu savaşı kazanmaması için gerekli olan her şeyi yapacağız.” dedi. Macron, bu hedefe ulaşmak için “her türlü çabanın” gösterileceğini belirtti ve Ukrayna’ya asker göndermenin “ihtimal dışı” bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Macron, Batılı ülkeler arasında Ukrayna’ya asker gönderilmesi konusunda tam bir fikir birliği olmadığını belirterek, “Fransa’nın kesinlikle böyle bir adıma karşı olmadığını” belirtti.

Ayrıca, Ukrayna’ya orta ve uzun menzilli füze sağlayacak bir koalisyon oluşturulduğunu açıklayan Macron, müttefiklerini bu füzelerin üretimini artırmaya çağırdı.

Macron, Ukrayna’nın geleceğinin Avrupa’nın geleceğini belirlediğini ve Rusya’nın sadece Ukrayna’ya değil, tüm müttefiklere karşı daha saldırgan hale geldiğini belirtti. Avrupalı devletlerin kendi kolektif güvenliklerini sağlaması gerektiğini vurguladı ve Rusya’nın savaşını kaybetmesinin “Avrupa’nın güvenliği ve istikrarı için hayati önem taşıdığını” söyledi.

Öte yandan, Slovakya Başbakanı Robert Fico, dün yaptığı açıklamada, bazı Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi ülkelerin Ukrayna’ya asker göndermeyi düşündüğünü belirtmişti. Fico, Slovakya’nın ise hiçbir şekilde Ukrayna’ya asker göndermeyeceğini vurgulamıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap