Meclis Başkanı Töre, Adıyaman’da vurguladı: “Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına güvenimiz tam”

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Gaziantep'teki temaslarının ardından Adıyaman'a geçtiğini açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin adli makamlarına olan tam güvenlerini vurgulayan Töre, yargının en adil kararı vereceğine inandıklarını ifade etti.

Yayın: 28.11.2023 - 17:18

268 kez okundu

Meclis Başkanı Töre, Adıyaman’da vurguladı: “Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına güvenimiz tam”

Adıyaman Valisi Osman Varol ve Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile bir araya gelen Töre, daha sonra GAP Gazeteciler Cemiyeti Birliği’ni ziyaret ederek Adıyaman’da görev yapan gazetecilerle buluştu.

6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Töre, Kıbrıs Türk halkının da Adıyaman’da yaşanan acıya ortak olduğunu belirtti. Melekler ismi verilen depremde hayatını kaybedenlere olan acının hiçbir zaman dinmeyeceğini söyledi.

Meclis’te oluşturulan depremle ilgili komitenin daha önce 2 defa Adıyaman’da temaslarda bulunduğunu ifade eden Töre, İsias Otel ile ilgili iddianamenin sunulmasından ve yargı sürecinin başlamasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına tam güven duyduklarını belirten Töre, yargının en adil kararı vereceğine inandıklarını vurguladı. Türk milletinin bir parçası olarak Kıbrıs’ta milli bir davayı savunduklarını ve bu davayı Türkiye ile birlikte ileriye taşıdıklarını ifade etti.

Gazze’deki olaylara ve dünya tarafından sergilenen tavra da değinen Töre, “Bizim için en büyük güvence Anavatanımızdır, Türk Silahlı Kuvvetleridir.” dedi.

Töre’nin ziyaretine KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen ve Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ile Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da eşlik ediyor. Başkan Töre’nin İsias Otel enkazında düzenlenecek anma etkinliğine katılması ve akşam saatlerinde Adıyaman Üniversitesi’nde konferans vermesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap