Töre: “Güzelyurt’a bir bayrak çektik, bu bayrak artık inmez”

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Güzelyurt Türk Maarif Koleji'nin sonbahar dönemi etkinliğine katıldı.

Yayın: 04.05.2024 - 10:33

103 kez okundu

Töre: “Güzelyurt’a bir bayrak çektik, bu bayrak artık inmez”

Meclis’ten gelen bilgilere göre, Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Töre, sanata, kültüre ve bilimsel araştırmalara daima önem vermeleri gerektiğini vurguladı. “Gençliğe Hitabe”nin gençler tarafından iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, bu metnin önemine değindi.

Kıbrıs Türk gençliğinin ilk ve en önemli görevinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Töre, devletin bağımsızlığının daima korunacağını kaydetti.

Töre, “Bu, Kıbrıs Türk gençliğinin temel görevidir. Bu görevi yerine getirmek zorundayız” dedi.

Gençlerin tarihlerini ve geçmişlerini iyi anlayarak nereden geldiklerini ve nereye gittiklerini iyi analiz etmelerinin önemine dikkat çeken Töre, özgürlük ve güvenliğin değerini bilmenin önemine vurgu yaptı.

Yaşanan zorluklara işaret eden Töre, bu zorlukların geçici olduğunu belirtti ve “Kalıcı olan şey özgürlük, güvenlik ve vatan sevgisidir. Bunlar kesinlikle korunmalıdır. Ulusal değerlerimize sahip çıkarak ilerlemeliyiz” şeklinde konuştu.

Her şeyden ödün verilebileceğini ancak özgürlük ve vatan sevgisinden ödün verilemeyeceğini belirten Töre, Güzelyurt’a artık bir bayrak dikildiğini ve bu bayrağın artık indirilmeyeceğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap