Meclis Başkanı Töre, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’da temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gitti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya illerini içeren bir program kapsamında konferans vermek ve çeşitli temaslar yapmak üzere Türkiye'ye gitti.

Yayın: 28.11.2023 - 13:11

136 kez okundu

Meclis Başkanı Töre, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’da temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gitti

Gaziantep’te Oğuzeli Havalimanı’nda KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Töre, Gaziantep Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştü.

Ziyaretinde, üç ili kapsayan bu seyahati dolayısıyla Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Töre, aynı zamanda Gaziantep ve diğer bölgelerdeki depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletti. Töre, milli davalarının birlikte yürütüldüğünü vurgulayarak, Gaziantep’in kurtuluş mücadelesine benzer şekilde Kıbrıs Türk halkının da vatan mücadelesi verdiğini belirtti.

Gaziantep ziyaretinin ardından Töre, Adıyaman’a karayoluyla hareket etti. Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ve Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da Töre’ye ziyaretinde eşlik ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap