Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi 4 tasarı veya öneriyi onayladı

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, bugünkü toplantısında dört tasarı veya öneriyi oy birliğiyle onayladı.

Yayın: 01.11.2023 - 17:21

125 kez okundu

Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi 4 tasarı veya öneriyi onayladı

Meclis tarafından yapılan açıklamaya göre, komite toplantısı saat 10.00’da UBP Milletvekili Komite Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın başkanlığında gerçekleşti.

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, Maliye Bakanlığı, Personel Dairesi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, KTAMS, KAMU-SEN ve KAMU-İŞ temsilcilerinin davetli olduğu belirtilirken, bu yetkililer, konuyla ilgili görüşlerini sunarak katkıda bulundular.

Komite, gündemine aldığı “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı,” “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı,” “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni inceledi.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, ilk olarak gündemde yer alan “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı,” “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı,” ve “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ele aldı. Bu tasarıları oybirliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Komite, daha sonra “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni ele aldı ve bu öneriyi oybirliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Toplantıya davet edilen İçişleri Bakanlığı, Personel Dairesi, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, İskele Belediyesi, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi, Mesarya Belediyesi ve DEV-İŞ yetkilileri, ilgili konu hakkındaki görüşlerini komite üyeleriyle paylaştılar.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak başkanlığında gerçekleşirken, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Filiz Besim, Komite üyeleri UBP Milletvekilleri Ahmet Savaşan ve Fırtına Karanfil ile komite üyesi CTP Milletvekili Devrim Barçın da katıldı. Ayrıca, UBP Milletvekili Hasan Küçük de komite toplantısına iştirak etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap