Meclisi Başkanı Töre: “Cumhuriyet, ulusal mücadelenin sembolüdür”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Cumhuriyet'in ulusal mücadelenin simgesi olduğunu vurgulayarak, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerini KKTC'de ağırladı.

Yayın: 13.12.2023 - 12:40

527 kez okundu

Meclisi Başkanı Töre: “Cumhuriyet, ulusal mücadelenin sembolüdür”

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Töre’nin protokol gezisi çerçevesinde Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Başkan Töre, “Ne mutlu Türk’üm” diyen herkesin KKTC’yi ziyaret etmesi gerektiğini belirterek, KKTC’nin bir Türk vatanı olduğunu ifade etti.

Kıbrıs davasını yerinde görmek ve deneyimlemek gerekliliğine vurgu yapan Töre, öğrencilere Kıbrıs adasının tarihini ve Kıbrıslı Türklerin adada verdiği mücadeleyi anlattı. Milli davaların sağlam duruşla savunulabileceğini belirten Töre, Atatürk’ün gençliğe hitabesinde ifade ettiği gibi “dahili ve harici bedbahtlar” ve cumhuriyetin düşmanlarının olabileceğini söyleyerek, bu çevrelere karşı daima uyanık olunması gerektiğini vurguladı.

Federasyon görüşmelerinin devam etmesi ve garantörlük sisteminin kaldırılmasını isteyen bazı çevrelerin varlığına dikkat çeken Töre, “KKTC’yi kurmakla ayağımıza kurşun sıktık” diyenlerin bile olduğunu belirterek, bu çevrelere karşı daima uyanık olunması gerektiğini ifade etti.

Töre, aynı düşünce yapısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını bölmeye çalışan kesimlere de değinerek, öğrencilerden her zaman dikkatli olmalarını istedi. Ziyaretleri için öğrencilere teşekkür eden Töre, onlarla fotoğraf çektirerek Meclis ve KKTC bayrağı flamaları hediye etti. Kabulde Meclis Basın Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Narin Yalıner Ataöz ve Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da hazır bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap