Miçotakis, AB Zirvesi sonuçlarından memnun

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AB Zirvesi'nde alınan Türkiye kararlarının, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi için memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Yayın: 18.04.2024 - 20:16

34 kez okundu

Miçotakis, AB Zirvesi sonuçlarından memnun

Miçotakis, “Türkiye-AB ilişkilerindeki gelişmeler, Kıbrıs konusundaki ilerlemelerden de etkileniyor” dedi.

Miçotakis ayrıca, Türkiye’nin tepkisine rağmen Ege’deki deniz parkı projesinden vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

Brüksel’deki AB Zirvesi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Miçotakis, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmenin tarihinin 13 Mayıs olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin Yunanistan’ın Ege’de deniz parkı ilan etmesine verdiği tepkiyi de değerlendirdi.

Miçotakis, “Çevre konusundaki bu inisiyatife Türkiye’nin mazeretsiz tepkisi beni şaşırtıyor. Yunanistan, Atina’da düzenlenen Okyanuslarımız Konferansı’nda verdiği söz gereği bu deniz parklarını hayata geçirecek” dedi.

Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki gelişmenin, Türkiye’nin Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki sahalarına ilişkin tutumunu değiştirmediğini belirten Miçotakis, bu konunun Yunanistan için ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi.

Ancak Miçotakis, “Bu konular aramızda büyük fikir ayrılıkları yaratsa da, pozitif gündemde ilerlememize ve genel olarak olumlu bir atmosfer yaratmamıza engel değil” diye ekledi.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı’nın 9 Nisan’daki açıklamasında, Yunanistan’ın Ege ve İyon Denizi’nde deniz parkları ilan edeceği duyurulmuş ve Türkiye’nin bu konuda tepki gösterdiği belirtilmişti. Türkiye, uluslararası deniz hukukunun statüsü tartışmalı alanlar üzerinde oluşacak fiili durumları kabul etmeyeceğini vurgulamıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap