Microsoft, yapay zeka tuşuyla klavyelerde devrim yaratıyor: Copilot ile işler kolaylaşıyor

Microsoft, klavyelerine yapay zeka ekleyerek son 30 yılda gerçekleştireceği en büyük değişikliği duyurdu.

Yayın: 06.01.2024 - 01:16

91 kez okundu

Microsoft, yapay zeka tuşuyla klavyelerde devrim yaratıyor: Copilot ile işler kolaylaşıyor

Yeni klavyelerde yer alacak yapay zeka tuşu, Microsoft’un yeni uygulaması Copilot’u etkinleştirmek için kullanılacak. Copilot, OpenAI’nın yapay zeka kapasitesini temel alıyor ve Microsoft’un büyük yatırımcıları arasında yer alıyor. Bu işbirliğiyle Microsoft 365 ve Bing gibi uygulamalarda yapay zeka daha etkin bir şekilde kullanılacak.

Apple’ın işletim sistemine Siri tuşunu eklemesiyle benzer bir yaklaşım sergileyen Microsoft, Copilot tuşuyla arama motoru kullanımı, e-posta yazımı ve görsel yaratım gibi görevlerde kullanıcıya yardımcı olmayı amaçlıyor. Microsoft Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, Copilot tuşunu “dönüşüm anı” olarak nitelendirdi ve bu yeniliğin kullanıcı deneyimini basitleştirmeyi ve artırmayı hedeflediğini belirtti. Yeni klavyeler, Şubat ayından itibaren ürünlerde yer alacak.

Copilot tuşunun sunduğu yetenekler arasında toplantıları kaydedip özetleme ve sunum hazırlama gibi dikkat çekici özellikler bulunuyor. Microsoft, Copilot’u her an kullanıma hazır bir yapay zeka olarak tanımlıyor. Önemli bir finans kuruluşu olan Goldman Sachs’ın Mart 2023 raporuna göre, üretici yapay zeka, günümüzdeki işlerin çeyreğini gerçekleştirebilir. Ancak bazı uzmanlar, duygusal zeka veya yaratıcı düşünme gibi insan özelliği gerektiren işlerin hâlâ yapay zekaya uygun olmadığına dikkat çekiyor.

Microsoft, Copilot tuşunun pratik kullanımını gelecek hafta başlayacak Las Vegas’taki CES fuarında sergilemeyi planlıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap