Öğretmen sendikaları, Çarşamba günü KHK önünde oturma eylemi yapacak

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 24 Nisan Çarşamba günü saat 10.00'da Kamu Hizmeti Komisyonu önünde atamaların yapılmaması nedeniyle oturma eylemi düzenleyecek.

Yayın: 22.04.2024 - 19:26

26 kez okundu

Öğretmen sendikaları, Çarşamba günü KHK önünde oturma eylemi yapacak

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ve KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, ortak bir açıklama yaparak eylemin nedeninin, sınavların gerçekleştirilmesine rağmen bir ay geçmesine rağmen müdür/müdür muavini atamalarının yapılmaması olduğunu belirtti.

Açıklamada, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde yükselme sınavı kontenjanlarının ve atamalarının son olarak 2022 yılında yapıldığı, geçen yıl ise ortaöğretimde müdür/müdür muavini nakillerinin gerçekleştirilmediği vurgulanarak, 2023-2024 öğretim yılı başından itibaren okullarda eksiklikler ve sıkıntılar yaşandığı ifade edildi.

Genel Ortaöğretim ve Mesleki Teknik okullarda 35 müdür muavininin eksik olduğu belirtildi. Ayrıca, 48 okulun 11’inde hala müdür bulunmadığı aktarıldı. İlköğretim okullarında ise 14 müdür ve 19 müdür muavini eksikliğinin devam ettiği belirtildi.

Sendikaların mücadelesi sonucunda müdür/müdür muavini sınavlarının yapıldığı ve bir ayın geçtiği, ancak Kamu Hizmeti Komisyonu’nun atamaları yapmadığı ifade edilen açıklamada, yetkilerin alınmış olmasına rağmen atamaların gerçekleşmediği savunuldu.

Açıklamada, “Bu sebeple 24 Nisan Çarşamba günü saat 10:00’da Kamu Hizmeti Komisyonu önünde oturma eylemi gerçekleştireceğiz” denildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap