Özersay: “Ercan’daki hırsızlık sıradan adli bir olay değil vahim bir yönetim beceriksizliğidir”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ercan Havalimanı'nda yaşanan önceki yolcu bavullarından kıymetli eşyaların çalınması skandalı ve ardından park yerinden araçların çalınması olayına dikkat çekerek, sorumluların sadece yakalanan kişiler olmadığını belirtti.

Yayın: 10.12.2023 - 22:48

122 kez okundu

Özersay: “Ercan’daki hırsızlık sıradan adli bir olay değil vahim bir yönetim beceriksizliğidir”

Özersay, altı haftadır güvenlik açığı konusunda uyarılarda bulunmalarına rağmen tedbir almayan işletmeci firmanın ve buna müsamaha gösteren hükümetin sorumlu olduğunu ifade etti.

HP lideri, güvenlik zafiyeti nedeniyle Ercan Havalimanı’nda gerçekleşen olayların, sözleşmedeki sorumlulukları ihlal eden işletmeci firmanın, altı hafta boyunca uyarılara rağmen önlem almayan hükümetin ve bu durumu göz ardı edenlerin sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Özersay, güvenlik personeli sayısının sözleşmedeki yükümlülükleri yerine getirmeyen bir firma tarafından üçte biri kadar az çalıştırılmasına rağmen hükümetin bu duruma müsamaha gösterdiğini belirtti.

Özersay’ın yazılı açıklamasında, dünyanın dört bir yanından gelen yolcuların Ercan Havalimanı’nda yaşadıkları bavul açma ve eşya çalma olaylarının sıradan bir adli olay olmadığını, aksine ciddi bir yönetim beceriksizliği ve ülkenin turizmine ciddi zarar verebilecek bir durum olduğunu ifade etti. Ayrıca, daha önceki uyarılara rağmen güvenlik açıklarının kapatılmamış olmasının ve yeni güvenlik skandallarının yaşanmasının sorumluluğunun firmanın ve hükümetin üzerinde olduğunu belirtti.

Özersay, turizmin ülke ekonomisi için önemli bir sektör olduğunu ve Ercan Havalimanı’ndaki olayların ülke turizmine verdiği zararı, yurt dışındaki itibarı düşünmek gerektiğini vurguladı. HP lideri, hükümetin ciddiyetsizliği ve güvenlik zafiyeti nedeniyle yaşanan sorunların önemli bir turizm ülkesi olan ülkenin itibarına ciddi zararlar verdiğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap