Özersay: “Kara paranın siyaseti satın alma riski var”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, kamuoyunda "kara para" olarak bilinen ve suç gelirlerinden elde edilen paralara dikkat çekerek, "Kara paranın siyaseti satın alma riski bulunmaktadır" uyarısında bulundu.

Yayın: 24.01.2024 - 19:37

91 kez okundu

Özersay: “Kara paranın siyaseti satın alma riski var”

Özersay, yaptığı açıklamada, “Para nereden gelirse gelsin” düşüncesinin büyük bir yanlış olduğunu vurgulayarak, “Kara para, bazı siyasi partileri ve siyasileri satın alabilir, bu da halkın iradesinin başkalarının kontrolüne geçmesine neden olabilir. Ayrıca, kara para sadece kendisiyle gelmez, aynı zamanda mafyayı da beraberinde getirir ve ülkede asayiş ve huzurun kaybolmasına yol açar. Üstelik, haksız zenginleşen bazı kesimler toplumda çürümeye ve bozulmaya katkıda bulunur” şeklinde ifadeler kullandı.

HP Başkanı Özersay, yazılı açıklamasında, “Kara para ve rüşvet iddialarının arttığı bir dönemde, siyasilerin, bakanların ve vekillerin mal varlıklarındaki ani artışların incelenmesi ve kaynaklarının açıklanması gerektiğini” belirtti.

Özersay, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Kara paranın aklanmasına karşı mücadele etmeliyiz diyerek, ‘Para nereden gelirse gelsin’ diyenler var. Ancak unutulmamalıdır ki, kara paranın siyaseti satın alma riski vardır. Özellikle siyasi partilerin ve siyasetin çürüdüğü, rüşvetin olağanlaştığı bir ülkede bu durum hiç de şaşırtıcı değildir. Kara para, seçilenlerin iradesiyle birlikte halkın iradesini de satın alabilir. Bu durumda ülkede asayiş ve huzur kalmaz. Bu nedenle, hızlı ve haksız zenginleşen kişiler toplumda ahlaki bir çöküntüye neden olur. Kara para, ev ve araba piyasasında yapay bir fiyat artışına neden olarak gençlerin ev veya araba sahibi olmalarını zorlaştırır. Suç geliri olan kara paraya bulaşmak ahlaki açıdan da sorunludur.”

Dün Merkez Bankası ile Maliye Bakanlığı’nın yaptığı ortak açıklamayı önemsediğini belirten Özersay, suç gelirlerinin aklanmasının engellenmesi ve bu suçlara karışanların cezalandırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Özersay, “Ülkede kara para ve rüşvet iddiaları artarken, siyasilerin mal varlıkları ve kaynakları büyük önem taşımaktadır. Ani zenginleşen siyasilerin incelenmesi önemlidir. Biz muhalefet olarak bu konuları gündemde tutmaya ve suç gelirlerine karışanlara sıfır toleransla mücadele etmeye devam edeceğiz. Temiz toplum ve temiz siyaset, ülkenin düzelmesi için tek çıkış yolu olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap