Özersay: “Yabancıların mal alımı konusuna derhal düzenleme getirilmeli ve kara paraya mücadelede sıfır tolerans konusunda net olunmalı”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, yabancıların mal alımıyla ilgili acil düzenlemeler yapılması ve kara paraya karşı sıfır tolerans politikası benimsemek gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Yayın: 09.01.2024 - 19:50

160 kez okundu

Özersay: “Yabancıların mal alımı konusuna derhal düzenleme getirilmeli ve kara paraya mücadelede sıfır tolerans konusunda net olunmalı”

Özersay, ülkede taşınmaz mal alan yabancılar arasında suç gelirlerinin aklanmasıyla ilgili potansiyel işlemlere dikkat çekerek, bu durumun derhal önlenmesi için tedbirler alınması gerektiğini belirtti. Normal taşınmaz mal alımlarının, suç gelirlerinden elde edilen paraların ülkeye sokulması riski olmayan yabancıların alımlarından ayrılması gerektiğini vurgulayan Özersay, bu ayrımın hemen yapılması için önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Özersay, televizyon programında yabancıların ülkede taşınmaz mal edinmesi ve “kara para aklanması” konularına odaklanarak, uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı, insan ticareti gibi suç yollarından elde edilen gelirlerle mal veya lüks araç almanın önemli bir tehlike oluşturduğunu belirtti.

İç hukukta mevcut olan birçok yolun, özellikle güvenlik soruşturmasının devre dışı bırakıldığı durumlarda kullanıldığını dile getiren Özersay, yabancıların suç gelirleriyle lüks mal satın almalarını engellemek için acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Özersay, son dönemde Kıbrıs Rum yönetiminin bazı Kıbrıslı Türklere yönelik başlattığı hukuki işlemlerin, dolandırıcılık ve kara para aklama iddiaları içerdiğinde durumun daha da karmaşık hale geldiğini ifade etti. Ayrıca, yabancıların suç gelirleriyle ülkede mülk edinmelerinin, adadaki ilişkileri olumsuz etkileyebileceği ve ada genelinde durumu kötüleştirebileceği argümanlarına dikkat çekti.

Özersay, yabancıların mal alımı konusundaki mevcut argümanların kara para aklanması durumlarıyla ilişkilendirilmesinin kolay olmadığını belirtti, ancak bu konuda daha etkili bir düzenleme yapılması ve kara paraya karşı sıfır tolerans politikası benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap