Pakistan’da çocuk felciyle mücadele kapsamında 24 milyon çocuk aşılanacak

Pakistan'da, çocuk felcine karşı yapılan aşılama çalışmaları çerçevesinde 24 milyon çocuğun aşılanacağı duyuruldu.

Yayın: 30.04.2024 - 09:14

33 kez okundu

Pakistan’da çocuk felciyle mücadele kapsamında 24 milyon çocuk aşılanacak

The Dawn gazetesinin haberine göre, Pakistan Başbakanlığı Ulusal Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Dr. Malik Mukhtar Ahmed Bharath, yazılı bir açıklama yaparak son aylarda ülkede kanalizasyondan alınan örneklerde çocuk felci virüsünün saptandığını ifade etti.

Bharath, çocuk felcine karşı aşılama çalışmaları kapsamında İslamabad, Pencap, Sindh, Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde 24 milyon çocuğun aşılanacağını belirterek, hastalıktan çocukları korumanın tek yolunun aşı olduğunu vurguladı.

Çocuk Felcinin Önlenmesi için Ulusal Acil Durum Operasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Shahzad Baig, yayılma riski yüksek olan bölgelerde aşılama kampanyasının önemine dikkat çekerek, 2024’ün başından itibaren ulusal ölçekte 31’den fazla ilçede çocuk felci virüsü tespit edildiğini belirtti.

Besin, su ve temas yoluyla bulaşan çocuk felci virüsü, önlem alınmadığı takdirde solunum yolu problemlerine, çocukların ömür boyu felç kalmasına ve ölüme neden olabilir.

Aşıyla önlenebilen çocuk felci, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünyada sadece Pakistan ve Afganistan’da hala görülmektedir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap