Pakistan’da şiddetli yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 98’e yükseldi

Pakistan'ın kuzeybatısında ve güneybatısında meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel felaketleri sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 98'e ulaştı.

Yayın: 20.04.2024 - 16:53

33 kez okundu

Pakistan’da şiddetli yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 98’e yükseldi

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA), Pencap, Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde yaşanan şiddetli yağışlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Hafta sonunda başlayan yağışlar ve sel felaketleri, ölenlerin sayısının 98’e çıkması ve yaralananların sayısının 89’a yükselmesiyle sonuçlandı. Açıklamada ayrıca, yaklaşık 3.261 evin zarar gördüğü belirtildi.

Ayrıca, yağışların 22 Nisan’a kadar devam etmesi beklenirken, Belucistan ve Hayber Pahtunhva bölgelerinde ani sel baskınlarına karşı uyarı yapıldı.

Afet kurumu yetkilileri, 15 Nisan’da yaptıkları açıklamada, Pencap, Belucistan ve Hayber Pahtunhva’da 13 Nisan’da başlayan şiddetli yağışlar ve yıldırım düşmesi sonucu 55 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Bu yağışlar nedeniyle birçok ev hasar görürken, altyapıda da ciddi zararlar oluşmuştu. 2022 yılında Pakistan’ı etkileyen sellerde ise yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetmiş ve 30 milyar dolarlık bir hasar meydana gelmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap